13 Prill 1453, luftë e ashpër e shqiptarëve në fushën e Pollogut afër Tetovës

Në fushën e Pollogut afër Tetovës, më 13 Prill 1453, ndërmjet luftëtarëve shqiptarë dhe ushtrive osmane, u zhvillua një betejë e ashpër. Forcat turke te komanduara prej Ibrahim Beut, u thyen dhe braktisën fushën e përleshjes, duke lënë shumë të vrarë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare