11 Prill 1988, premierë në Teatrin e Operas dhe Baletit e operas “Kavaleria Rustikana”

Në skenën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë, më 11 Prill 1988, u dha premiera e operas “Kavaleria Rustikana”, e kompozitorit të shquar italian Pietro Maskanji. Shfaqja u përgatit nga regjizori Pirro Mani me dirigjent Rifat Tegen, skenografi të Agim Zajmit dhe mjeshtre kori Suzana Turkun. Interpretuan solistët e shquar shqiptarë: Shqipe Mingomataj, Polikseni Caci, Hysen Koçia, Xhovana Doko, Pëllumb Katroshi, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare