11 Prill 1948, filluan punimet për ndërtimin e hekurudhës Durrës-Tiranë

Më 11 Prill 1948, filluan punimet për ndërtimin e hekurudhës Durrës-Tiranë. Linja prej 38 km, që lidh kryeqytetin me portin më të madh të vendit, ka 50 vepra arti, përfshirë urën e Erzenit dhe tunelin 420m të gjatë. Ajo u ndërtua me punë vullnetare, për 10 muaj. Në shkurt të vitit 1949, treni i parë nisur nga Tirana, arriti në Durrës. Kjo ishte linja e dytë hekurudhore e ndërtuar Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare