11 Prill 1940, pushtuesit fashistë nxorën dekretin kundër demostratave në Shqipëri

Lëvizja antifashiste, që zë fill që ditën e zbarkimit të këmishëzinjve të Musolinit, në Shqipëri, i detyroi pushtuesit fashistë, që më 11 Prill 1940, të nxirrnin dekretin kundër demostratave, manifestimeve, kortezheve dhe mbledhjeve. Ky dekret fashist, parashikonte ndëshkime të rrepta kundër shkelësve të tij, gjer në pushkatim. Por as kjo, nuk e ndërpreu valën antifashiste, që u kthye në luftë të armatosur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare