10 Maj 1330, u bekua Manastiri i Shën Gjon Vladimirit, ndërtuar prej Karl Topisë, Princ i Krujës dhe Zot i Durrësit

Në Skampën e lashtë, më 10 Maj 1330, u bekua Manastiri i Shën Gjon Vladimirit, ndërtuar prej Karl Topisë, Princ i Krujës dhe Zot Durrësit. Manastiri që ka ardhur deri në ditët tona, u ngrit mbi themelet e Manastirit të vjetër të Shën Gjonit, të rrënuar plotësisht nga një tërmet i fuqishëm, që goditi Shqipërinë e Mesme në shekullin XIV. Ky monument i lashtë kulturor, përcjell vlera të jashtëzakonshme shpirtërore, artistike dhe historike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare