QMKSH ju fton të merrni pjesë në Ekspozitën:550 VJETORI I VDEKJES SË HEROIT TONË KOMBËTAR GJERGJ KASTRIOTI SKËNDERBEU

Ekspozita hapet në ambientet e QMKSH, ditën e mërkurë, dt. 16 janar 2018, ora 18.
Në ekspozitë do të paraqiten:
-Afro 100 libra të autorëve shqiptarë dhe të huaj të cilët bëjnë fjalë mbi heroin tonë kombëtar.
-Gazeta në gjuhën shqipe e të huaj, të cilat shkruajnë për heroin tonë kombëtar.
-Libri “Essai sur les moeurs et l’esprit des nattion, Par Voltaire, Paris, 1804, në faqet 245-247 ka një kapitull mbi Skënderben.
-Geschichte der Byzantiner und des Osmanischen Reiches, Berlin, 1883, etj.
-Skenari i filmit “Skënderbeu” me autor Mihal Papava, regjizor Sergej Jutkoviç
-Gazeta “La Nazione Albanese”, Nr. 10, viti 1900, me portretin e Skënderbeut dhe botimin në italisht të librit të Marin Barletit “Istoria di Georgio Kastriota Shkanderbeg”
-Punime në beze me figurën e heroit tonë GJ. K. Skënderbeut.
-Buste të Skënderbeut, të punuara nga O. Paskali dhe A. Pepa
-Një tepsi bakri, ku është punuar me rrahje figura e Skënderbeut, e vitit 1890

Nr. i kontaktit:0682188499

Leave a Reply