QEVERIA E PERKOHSHME E VLORES.(04.12.1912-01.1914).

Qeveria e Perkohshme e Vlores (04.12.1912-01.1914).

E para qeveri kombetare qe u formua pas Shpalljes se Pavaresise. Krijimi i saj u vendos nga Kuvendi Kombetar i Vlores qe ne mbledhjen e tij te pareme 28 nentor 1912.

 1. Ismail Qemal Vlora – Kryeminister dhe Minister i Puneve te Jashtme.
 2. Dom Nikolle Kacorri – Zv.kryeminister.
 3. Myfit Libohova, Esat pashe Toptani, Hasan Prishtina, Fejzi Alizoti – Ministra te puneve te Brendshme.
 4. Abdi Toptani, Aziz Vrioni – Ministra te Financave.
 5.  Mit’hat Frasheri, Pandeli Cale- Ministra te Puneve Botore.
 6. Mehmet pashe Derralla – Minister i Luftes.
 7. Luigj Gurakuqi – Minister i Arsimit.
 8. Pandeli Cale, Hasan Prishtina, Qemal Karaosmani – Ministra te Bujqesise.
 9. Lef Nosi – Minister i Poste-Telegrafes.
 10. Petro Poga – Minister i Drejtesise.
 11. Preng Bib Doda – Zv. kryeminister.

Leave a Reply