10 Prill 1917, përkujtohet sot poetesha arbëreshe Maria Antonia Barile

Bota letrare shqiptare sot, përkujton poeteshën arbëreshe Maria Antonia Barile. Ajo u nda nga jeta në moshën 23 vjeçare, më 10 Prill 1917, dhe njihet si poetesha e pare e letrave shqipe. Nga pena e saj ka mbetur vetëm një vëllim me poezi i titulluar “Këngët”, që është botuar pas vdekjes së saj. Ndonëse modeste poezia e Brailes, përbën një kontribut original në letërsinë arbëreshe dhe atë mbarëshqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare