Nëntor 1942-U krijua Balli Kombëtar

Organizate politike e krijuar nga fundi i v.1942. BK lindi si alternative e forcave te djathta per zgjidhjen e problemeve me te cilat ballafaqohej shoqeria shqiptare nen pushtim. Ne krye te ketij grupimi u vu Mit’hat Frasheri (Lumo Skendo), nje intelektual i njohur per veprimtarine atdhetare ne periudhen e Rilindjes Kombetare dhe te shtetit te pavarur shqipetar.

Leave a Reply