Nëntor 1938-Përfundoi ndërtimi i Bankës së Shqipërisë

BANKA E SHQIPERISE (ndertesa). Ndertesa me simbolike e qytetit te Tiranes e vendosur ne anen JP te Sheshit “Skenderbej”. U projektua nga arkitekti italian prof. Vittorio Morpurgo, i njohur per veprat e tij, brenda dhe jashte italise. Nisi te ndertohet me 1937 dhe perfundoi ne nentor 1938, me investimet e aksionareve te saj.

Leave a Reply