Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

24 Shkurt 1899, lindi në Shkodër Dr. Lush Pogu

Doktor Lush Pogu, është një nga specialistët e parë të luftës kundër malarjes që bënte kërdinë para çlirimit. Lindi në Shkodër, më 24 Shkurt 1899. U arsimua në vendlindje ndërsa të mesmen e kreu në Liceun Perandorak të Gallata Sarait në Stamboll dhe u diplomua mjek në Universitetin e Sorbonës në Paris.  Në Atdhe emërohet pranë Institutit të Luftës kundër malarjes, që ishte ngritur nën kujdesin e Lidhjes së Kombeve me financimet e fondacionit Rokfeler. Kështu Dr.Pogu gjithë jetën dhe veprimtarinë e tij ja kushtoi luftës kundër malarjes. Pas çlirimit burgoset dhe dënohet për veprimtari kundër pushtetit. Lirohet në vitin 1952 dhe pas dy vjetësh, vdes në Shkodër.

Exit mobile version