9 Tetor 1947, aderimi në Traktatin e Paqes me Italinë

Tirana

Shqipëria aderoi në Traktatin e Paqes me Italinë, më 9 Tetor 1947, duke mbyllur kështu një nga periudhat më të vështira dhe më të turpshme, në marrëdhëniet midis dy vendeve tona.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply