9 Tetor 1927, lindi Adem Nurja, inxhinier e gjeolog

Fabrika e bakrit në Rubik

Në Shkodër, më 9 Tetor 1927, u lind Adem Nurija, inxhinier gjeolog. Pas përfundimit të Politeknikumit në Tiranë, punoi në ndërmarrjen e shpimit në Patos. Gjatë viteve 1956-1961, ndoqi studimet në Akademinë e Minierave dhe Metalurgjisë në Krakov të Polonisë dhe i përfundoi në Universitetin e Tiranës. Pas diplomimit dha leksione në Fakultetin e Gjeologjisë së Minierave në Tiranë dhe punoi në ndërmarrjet gjelogjike të Tiranës dhe Rubikut. Në vitin 1975, u arrestua me “grupin polka” dhe u dënua 10 vjet burg.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply