9 Tetor 1831, u vra në atentat presidenti me origjinë Shqiptare i Greqisë, Janis Kapodistria

Janis Kapodistria

Konti Janis Kapodistria, president i parë i Greqisë, u vra në një atentat, më 9 Tetor 1831. Ai ishte me prejardhje shqiptare dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në fitoren e luftës për pavarsi dhe ngritjen e shtetit grek.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply