9 Tetor 1774, Aleksandër Gjika nga Përmeti bëhet Princ i Moldavisë

Aleksandër Gjika

Aleksandër Gjika, me prejardhje nga Përmti, më 9 Tetor 1774, zë fronin princëror të Moldavisë, me emrin Gregori III. Ai e ka mbajtur disa herë këtë post të lart në Moldavi dhe Vllahi të Rumanisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply