9 Shtator 1906, Aksion i Çetës së Bajo Topullit; vritet dhespoti filogrek Foti i Korçës

Çerçiz dhe Bajo Topulli

Ndër aksionet e para të  çetës së Bajo Topullit, ishte vrasja e dhespotit të Korçës, Fotit, në fshatin Bravdicë te Guri i Capit, si shenjë hakmarrje për vrasjen e Papa Kristo Negovanit, më 9 Shtator 1906.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply