9 Shkurt 1987, u shua Ing. Llazar Treska, themelues i shërbimit pyjor shqiptar

Më 9 Shkurt 1987 u nda nga jeta profesori Ing. Llazar Treska. Ai ndoqi Liceun  Korçës dhe u diplomua si Inxhinier Pyjesh në Francë.  Pas kthimit në atdhe ai krahas punës për mbrojtjen dhe zhvillimin e pyjeve, hapi kursin e parë për pylltarinë, duke hedhur hapat e parë të arsimi profesional pyjor në Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare