9 Qershor 1997, u prezantuan monografitë e Prof. Dr. Ramazan Bogdani

Në Akademinë e Shkencave në Tiranë, më 9 Qershor 1997, u prezantuan 3 monografi të Profesor Doktor Ramazan Bogdanit: “Vallëzimi Popullor shqiptar”, “Lirika”, “Vallet e Lunxhërisë” dhe “Gjurmime koreografike”. Koreografi dhe folkloristi Ramazan Bogdani sintetizon me këto vepra studimet dhe qëmtimet 50-vjeçare. Në to, pasqyrohet morfologjia e 1500 njësive të valleve. Studiuesi, ka dhënë ndihmesën e vet të madhe në botimin e korpusit të trashigimisë sonë kulturore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply