9 Qershor 1952, lindi gazetari Petraq Risto

Shkrimtari, gazetari dhe botuesi Petraq Risto, u lind në Durrës, më 9 Qershor 1952 dhe u diplomua për gazetari në Universitetin e Tiranës. Vazhdoi studimet pasuniversitare në Akademinë e Artit ku u kualifikua për kritikë të artit skenik. Për shumë vite punoi gazetar dhe në faqet e shtypit me shkrime publicistike dhe letrare. Mbas vitit 1990, themeloi shtëpinë botuese “Globus R”, duke qënë pronar dhe drejtor i saj. Petraq Risto, është autor i shumë vëllimeve letrare, ku përfshihen romane dhe përbledhje me poezi dhe tregime.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply