9 Qershor 1937, fillon historia e Plazhit të Durrësit

Për herë të parë, më 9 Qershor 1937, publikohet dhe reklamohet Plazhi i Durrësit si vend pushimi dhe turizmi. Atje sipas gazetave të kohës, ishin ngritur vilat e njerëzve të kamur, por edhe disa kabina publike për qytetarët. Pronarët e “banjave popullore”, siç quheshin kabinat ishin, Rexhep Breshku dhe Noti Strati. Kështu 7 dekada më parë, fillon historia e Plazhit të Durrësit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply