9 Qershor 1924, filluan lëvizjet e para që çuan në Revolucionin e Qershorit

Forcat demokratike, më 9 Qershor 1924, morën me luftë Peqinin dhe Kavajën, kurse të nesërmen ra dhe Elbasani dhe ato hynë triumfalisht në Tiranë. Ahmet Zogu me njerëzit e tij, u arratis në JugosIlavi.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply