9 Qershor 1457, Papa Kalisti III ofron mbështetjen e tij për Skënderbeun

Më 9 Qershor 1457, Papa Kalisti III, i drejtohet me një letër të ngrohtë Skënderbeut, ku shpreh qëndrimin e Papatit dhe botës perëndimore për luftën e shenjtë që bën Heroi Shqiptar. Me antë të letrës Papa Kristi III, e njofton Gjergj Kastriotin se ka nisur “Në ndihmë të fisnikërisë suaj…një anije të ndërtuar mirë dhe të armatosur dhe sa më parë do të përpiqemi t’u dërgojmë të tjera në të ardhmen”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply