9 Prill 1972, Trupa e Baletit Kombëtar shfaqi pjesën me dy akte “Bijtë e peshkatarit”

Trupa e Baletit Kombëtar, më 9 Prill 1972, u prezantua para publikut të kryeqytetit me baletin shqiptar me dy akte “Bijtë e peshkatarit”, me muzikë të kompozitorit Tish Daija, libret të Panajot Kanaçit. Baleti u vu në skenë nga dirigjenti, Rifat Teqja, baletmaestri Panajot Kanaçi dhe skenografi Hysen Devolli. Për interpretim të lartë artistik, u shquan solistët Janku, Vendresha, Rada, Këllezi etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare