9 Prill 1961, vdiq në Paris Ahmet Zogu I, Mbret i Shqiptarëve

Më 9 Prill 1961, vdiq në Paris Ahmet Zogu, ish mbret i Shqipërisë. Pas arratisjes së tij më 7 Prill 1939 dhe pushtimit të vendit nga aleatja fashiste, ai jetoi në mërgim në Egjipt, Angli dhe Francë. Edhe pas vdekjes së tij, familja mbretërore jetoi në Afrikën e Jugut. Vetëm vitet e fundit, Leka Zogu, i shpallur mbret pas vdekjes së të atit, bashkë me familjen mbretërore, janë kthyer në Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare