9 Prill 1920, u ndalua me ligj propoganda kundër kombësisë, flamurit, dhe gjuhës shqipe

Këshilli i Lartë i dalë nga Kongresi i Lushnjës, më 9 prill 1920, miratoi “Ligjin ndëshkimor për faje politike”. Ligji ndalonte propagandën kundër kombësisë shqiptare, kundër flamurit kuq e zi me shqipe, kundër mëvetësisë shqiptare e kundër gjuhës me shkronja kombëtare; ai dënonte çdo përpjekje për përçarje fetare, çdo veprimtari spiunazhi dhe diversioni.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare