9 Prill 1831, nisi rënia e Bushatllinjve të Shkodrës pasi u thyen në betejën e Përlepit

Beteja e Përlepit, midis forcave osmane dhe forcave të Mustafa Pashë Bushatlliut, që u zhvillua, më 9 Prill 1831, shënon fillimin e shtypjes së Pashallëkut të Shkodrës. Shqiptarët u thyen edhe në betejën, që u zhvillua në Tikvesh dhe në Babunë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare