9 Nëntor 1917, përkujtohet sot Themistokli Gërmenji

Themistokli Gërmenji

Sot Bota Shqiptare, përkujton pushkatimin nga pushtuesit francezë të atdhetarit të madh dhe luftëtarit të lirisë Themistokli Gërmenji. Ai u ekzekutua në Selanik, më 9 Nëntor 1917, si rezultat I intrigave të thurura nga shovinistët grekë. Gjithë jetën e tij, ai luftoi me penë e pushkë për lirinë dhe përparimin e Shqipërisë dhe të popullit shqiptar.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply