9 Nëntor 1456, oportunizmi i Venedikut në letrën e Markez de Varezës

Venediku

Për politikën pragmatiste dhe armiqësore të Venedikut, ndaj Gjergj Kastriotit, flet letra e Markez de Varezës, që mban datën 9 Nëntor 1456. Senati i Republikës kishte urdhëruar fshehtas, vartësit e tij në trojet arbërore, që të luftonin kundër Skënderbeut, për të mos lejuar forcimin e aleancës së tij me Aragonën. Senati u kërkonte gjithashtu atyre që, të mos lejonin kalimin e forcave shqiptare, nëpër trojet që sundoheshin nga Venediku, për të luftuar kundër osmanëve.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply