9 Mars 1997, partitë politike shqiptare nënëshkruan Deklaratën e Pajtimit Kombëtar

Dhjetë partitë kryesore politike, përpara situatës katastrofike që ndodhej vendi, u mblodhën, më 9 Mars 1997 në Presidencë, për gjetjen e një zgjidhje politike të krizës. U kërkua dorëheqja e Qeverisë Meksi dhe krijimi i një qeverie koalicioni me pjesëmarrjen e 10 partive politike të tryezës. Atë ditë partitë nënshkruan, Deklaratën e Pajtimit Kombëtar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare