Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

9 Mars 1923, doli në Tiranë numri i parë i gazetës “Rrufeja”

Më 9 Mars 1923, në Tiranë, doli numëri i parë i gazetës së përjavëshme “Rrufeja”. E drejtonte ekonomisti dhe gazetari, Haxhi Jusuf Banka. Fletorja ekonomike dhe shoqërore, kishte si moto të saj “Mbron të drejtat e popullit”. Në rubrikën “Guri i mullirit”, fletorja zhvilloi polemikë me perfaqësuesit e administratës shtetërore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version