9 Maj 1976, u vendosën marrëdhëniet diplomatike midis vendit tonë dhe Islandës

Midis vendit tonë dhe Islandës, më 9 Maj 1976, u vendosën marrëdhëniet diplomatike. Republika e Islandës, shtrihet në ishullin me të njëjtin emër, në veri-perëndim të Europës. Ka një sipërfaqe prej 102,829 km2 dhe 267 mijë banorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare