9 Maj 1920, në prag të kryengritjes së armatosur, Italianët shpallën gjëndjen e jashtëzakonshme në Shqipëri

Në prag të shpërthimit të kryengritjes së armatosur, kundër pushtuesve, autoritetet italiane, më 9 Maj 1920, shpallën gjëndjen e jashtëzakonshme dhe ndërmorën arrestime dhe përndjekje të shumta, kundër shqiptarëve në Vlorë dhe në rrethinat e saj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare