9 Korrik 1943, u mbajt Kuvendi i Poçemit në Mallakastër

Kuvendi i Poçemit në Mallakastër, u mbajt më 9 Korrik 1943. Atje u mblodhën mbi 2000 veta të armatosur dhe lidhën besën të luftojnë fashizmin, i cili po përgatiste një operacion të madh, me pjesëmarrjen e mbi 20 mijë forcave, për spastrimin e Mallakastrës nga luftëtarët antifashistë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply