9 Korrik 1879, Komiteti i Stambollit i dërgoi sulltanit një memoramdum

Komiteti i Stambollit, më 9 Korrik 1879, i dërgoi sulltanit një memoramdum, ku i kërkohej ndalimi i copëtimit të Shqipërisë dhe shpallja e një ligji organik, që t’i përshtatej karakterit dhe nevojave të shqiptarëve. Memorandumi, u botua dhe u shpërnda, nëpër Europë, nga arbëreshët e Italisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply