9 Janar 1938, marrëveshje tregëtare me Rumaninë

Marrëveshje tregëtare

Në Shkodër, më 9 Janar 1957, u nënshkrua Marrëveshja tregëtare dhe e pagesave midis Shqipërisë dhe Rumanisë. Në bazë të saj Shqipëria eksportonte në Rumani, minerale kromi, bakri, bitium, agrume, ullinj, etj  dhe importonte prodhime nafte, xham, pajisje industriale dhe traktorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply