9 Janar 1887, u themelua në Bukuresht shoqëria “Drita”

Nikolla Naço

Më 9 Janar 1887, Nikolla Naço, themeloi në Bukuresht shoqërinë “Drita” dhe me subvencionet që mori nga qeveria rumune filloi botimin e gazetës “Shqiptari”. Fletorja që dilte në gjuhën shqipe dhe rumanisht, në themel të programit politik e kulturor të saj, kishte krijimin e një shteti të përbashkët shqiptaro-vllah si forcë dhe mundësi për të përballuar synimet shoviniste greke, serbe e bullgare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply