9 Janar 1872, “Shqiptarja” vepra më e arrirë e piktorit francez Kamil Koro

"Shqiptarja"

Sikurse njofton historiani i artit francez Zhan Romas, më 9 Janar 1872, një nga penelet më të talentuara të arteve të bukura të Francës Kamil Koro, krijo tablonë e famshme “Shqiptarja”, që sot ruhet në muzeun e Bruklinit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Tabloja është pikturë me format 83 me 65, por është dëmtuar dhe sot ka formatin 75 me 65. Ajo njihet në tërë botën dhe vlerësohet si një nga portretet më të mira të Korosë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply