9 Dhjetor 1944, mes 101 martirësh Xhafer Kodra ekzekutohet në Mathauzen

Mathauzen

Në kampin nazist të shfarosjes në Mathauzen të Austrisë, më  9 Dhjetor 1944, u ekzekutua luftëtari antifashist Xhafer Kodra. Ai, ashtu si 101 shqiptarët e tjerë të martirizuar në këtë ferr hitlerian, u dogj në krematoriumin e kampit. Ka mbetur vetëm numri i kartelës së tij – 100365, sigurisht dhe kujtimi si luftëtar antifashist.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply