9 Dhjetor 1936, u shua Hajdar Blloshmi, përkthyes i Sulltanit e luftëtar i Isa Boletinit

Hajdar Blloshmi

Në Dhjetor të vitit 1936, u nda nga jeta Hajdar Blloshmi. U diplomua për gjuhë frënge në Stamboll. Për një kohë, shërbeu si përkthyes i frëngjishtes i sulltanit. Në vitin 1909, u kthye në Shqipëri dhe u emërua pedagog në Normalen e Elbasanit. Më 1912, mori pjesë në Kuvendin e Vlorës, u rendit në njësitë e komanduara nga Isa Boletini. Nga viti 1926, u zgjodh deputet në parlamentin shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply