8 Tetor 1912, Hasan Riza Pasha u qëllua për vdekje nga Osman Bali

Hasan Riza Pasha

Osman Bali, agjent i Esat Pashë Toptanit, e qëlloi për vdekje, më 8 Tetor 1912, gjeneralin e ushtrisë turke, Hasan Riza Pashën, veliu i Shkodrës. Kjo bëri që forcat turke të pushtimit, të tërhiqeshin nga qyteti verior dhe komandën e mori Esat Pasha.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply