8 Shtator 1908, në nder të Ismail Qemalit Klubi “Labëria” organizon shfaqje artistike në Vlorë

Vlora e vjetër

Klubi “Labëria”, më 8 Shtator 1908, me rastin e ardhjes në vendlindje të patriotit Ismail Qemali, organizoi një shfaqje me këngë, valle e recitime. Përveç anës politike, shfaqja kishte dhe rëndësinë e saj kulturore, sepse shënonte hapat e para në zhvillimet skenike në Vlorë dhe më gjerë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply