8 Nëntor 1944 u hap ne Berat “Shkolla e përgatitjes së Oficerëve”

8 Nëntor 1944 u hap ne Berat “Shkolla e përgatitjes së Oficerëve” , e cila me pas u vendos në Tiranë. Në vitin 1967, atje filloi për herë të parë edhe përgatitja e vajzave për oficere. Në vitin 1972 ajo u ngrit në shkollë të Lartë Ushtarake me sistem 3-vjeçar dhe në vitin 1984 me sistem 4-vjeçar. Në vitin 1993 shkolla mori emrin Akademia e Forcave Tokësore “Skënderbej”. 

Leave a Reply