8 Nëntor 1941, demonstrata antifashiste në Korçë

Koçi Bako

Më 8 Nëntor 1941, në qytetin e Korçës shpërtheu demonstrata antifashiste. Fashistët përdorën forca të mëdha, për shpërndarjen e saj; ato për këtë qëllim përdorën edhe armët e zjarrit. Rezultat i dhunës fashiste ishte vrasja e Koçi Bakos dhe plagosja e shumë demostruesve të tjerë.

Referencat:

Biblioteka dhe arkiva e QMKSH

Leave a Reply