8 Janar 1930, u lind Teodor Janku, Mjeshtri i Merituar i Sportit

Në Tiranë, më 8 Janar 1930, u lind Mjeshtri i Merituar i Sportit, Teodor Janku. Luajti futboll, por më pas iu përkushtua boksit dhe për 12 vjet u be kampion  absolut. U shqua dhe në takimet ndërkombëtare, duke fituar emrin “Lazlo Papi i Shqipërisë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply