8 Janar 1920, në Paris, Serbia i shtrin pretendimet deri në Drin të Zi

Në pazarllëqet diplomatike që bëheshin në Paris, Qeveria Jugosllave, paraqiti memorandumin e 8 Janarit 1920, ku ndër të tjera, kundërshtonte pretendimet italiane ndaj Shqipërisë dhe duke e quajtur kufirin e vendosur më 1913, si diktat nga ana e Gjermanisë dhe Austro-Hungarisë, kërkonte të gjitha tokat në të djathtë të Drinit të Zi dhe të Bunës si dhe Malësitë e Kelmendit dhe të Kastratit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply