8 Gusht 1914, Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit, shpalli vendimin për largimin e forcave ndërkombëtare nga Shqipëria

Lidhur me gjëndjen e tensionuar ndërkombëtare, më 8 Gusht 1914, Komisioni Ndërkombëtar i Kontrollit, shpalli vendimin për largimin e forcave ndërkombëtare nga Shqipëria. Në vend mbeteshin vetëm forcat italiane. Duke shfrytëzuar gjëndjen e krijuar, përfaqësuesi diplomatik italian, Baron Alioti i kërkoi qeverisë shqiptare, konçensione për pyjet, ndërlidhjen telegrafike dhe peshkimin. Zhvillimet e mëvonshme, penguan realizimin e kërkesave të tij në favor të firmave italiane.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply