8 Dhjetor 1939, shkolla “Malet tona” në Shkodër përjashton nxënësit pjesëmarrës në demostratën antifashiste

Shkollë në Shkodër

Drejtoria dhe Këshilli i pedagogëve të gjimnazit të Shkodrës, më 8 Dhjetor 1939, përjashtoi nga shkolla dhe nga konvikti “Malet tona”, nxënësit Tom Kola, Nazmi Rushiti, Emin Duraku, Sadik Bekteshi, etj, si element turbullues dhe pjesëmarrës në demostratën antifashiste, të 28 Nëntorit 1939.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply