8 Dhjetor 1921, ndahet nga jeta historiani i letërsisë Mikel Markianoi

Jeronim De Rada

Më 8 Dhjetor 1921, u nda nga jeta Mikel Markianoi, historian i letërsisë, folklorist dhe përkëthyes arbëresh. Ai është autor i monografisë së parë dhe më të plotë që i kushtohet Jeronim De Radës. Vepra titullohet “L’Albania e I’opera di Giralamo De Rada”, (Shqipëria dhe vepra e Jeronim De Radës).

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply