7 Tetor 1945, u themelua “Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve”

Shkrimtarët shqiptarë

Në kryeqytetin shqiptar, më 7 Tetor 1947, u themelua Lidhja e Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë, organizatë shoqërore që bashkonte krijuesit e fushave të ndryshme. Në fillimet e saj ajo kishte 70 anëtarë. Më pas, numëri i tyre erdhi duke u shtuar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply