7 Tetor 1942, ra në betejë Vojo Kushi

Vojo Kushi

Sot përkujtohet Beteja e Kodrës së Kuqe në Tiranë. Vojo Kushi, komandant i njësisë guerile të kryeqytetit, bashkë me Sadik Stavalecin dhe Xhorxhi Martinin, u gjendën të rrethuar befasisht nga forcat fashiste. U vunë në veprim edhe tanket e autoblindat. Tre heronjtë e Kodrës se Kuqe, luftuan deri në fund dhe dhanë jetën rinore, për çlirimin e vendit dhe të popullit të robëruar, më Tetor 1942.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply